WAT IS RESULTAATGERICHT ORGANISEREN?

RGO, Resultaatgericht Organiseren, is een holistische aanpak om waardegericht en doelgericht te opereren. Het geeft organisaties, leiders en teams richting en handvaten om succesvol te zijn. Een aanpak die innovatie en verbetering stimuleert en zich inmiddels in de praktijk heeft bewezen.

De huidige technologische ontwikkelingen doen het landschap waarin organisaties opereren snel veranderen. Van organisatie, teams en leidinggevenden wordt steeds meer verwacht. Er moet een duidelijke richting zijn, ze moeten flexibel zijn, klantgericht opereren en innovatief zijn. RGO helpt om focus te houden op dat wat echt belangrijk is: Constant de juiste resultaten te behalen en verbeteren.

Het doel? Constant de beste resultaten halen en groeien, op alle niveaus!


DE BASIS VAN RGO

De basis van RGO is een filosofie die in eerste instantie is beschreven in het boek "Resultaatgericht Organiseren" van Dick Bijl en Wim Kweekel. Sommigen onderdelen zijn en worden verder uitgewerkt, waarbij de praktische toepasbaarheid steeds voorop staat. Zie voor de tot nu verschenen boeken hier

Bij het ontwikkelen van de filosofie zijn (o.a.) de volgende boeken en artikelen geraadpleegd. DE RGO-COMMUNITY

Rondom RGO is een community ontstaan. De community bestaat uit een groep enthousiaste veranderaars die gedreven zijn door de overtuiging dat het beter kan. 

Meermaals per jaar worden er door de community events georganiseerd om inspiratie op te doen, de kennis te verrijken of onderling te sparren.

Kom kennismaken op de eerstvolgende introductie-sessie. Zodra het weer corona-verantwoord is organiseren wij weer een spetterende sessie. Wil je op de hoogte gehouden worden stuur dan even een mail.


TRAINING

Wil jij over de kennis en kunde beschikken om een team of organisatie naar een hoger niveau te leiden? Volg dan de leergang Resultaatgericht Organiseren. De leergang behandeld zowel de theorie als de vaardigheden die jij nodig hebt. In totaal omvat de leergang acht trainingsdagen verdeeld over 3-5 maanden en bestaat uit twee trainingsblokken:

RESULTAATGERICHT ORGANISEREN EN MANAGEN

Hoe bouw je een organisatie die zichzelf constant blijft verbeteren? In meerdere blokken wordt de theorie en toepassing van RGO binnen jouw omgeving behandeld. Leer verbeteringen te herkennen en aan te brengen.

Zie hier voor meer informatie.

LEIDERSCHAP EN MANAGEMENT

Hoe blijf jij vooroplopen in een snel veranderende wereld? Drie dagen waarin de persoonlijke vaardigHeden bij leiding geven en veranderen centraal staan! Hoe bouw je een gemotiveerd team, krijg je collega’s mee en overwin je weerstanden?

Zie hier voor meer informatie.BEHAAL HET RGO-CERTIFICAAT

Met het RGO-certificaat maak je deel uit van de RGO-community en kun je deelnemen aan diverse sessies. De sessies hebben als doel de RGO-kennis verder uit te bouwen en te leren van elkaars ervaringen. Ook hebben leden toegang tot de kennisbank. Om het RGO-certificaat te behalen dien je beide trainingsblokken af te ronden en een eindpresentatie te geven.  Daarnaast zal een case ingebracht worden die middels een presentatie volbracht dient te worden.