Ter inspiratie (zelfmanagement)


Ter inspiratie, maar bovenal zeer aansprekend en leerzaam. Aanrader.Covey, S. 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Een geweldig boek wat de basis zou moeten zijn van elke manager. Een boek wat al door miljoenen mensen is gelezen. En er is een heel imperium mee opgebouwd.  Het boek handelt over de principes waarmee jezelf kunt verbeteren:

  1. Wee pro-actief
  2. Begin met het einde voor ogen
  3. First-things-first
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen dan begrepen worden
  6. Synergie
  7. Houd de zaag scherp

Voor diegene die een samenvatting willen hebben (of de stof nog een door willen nemen raad ik de kinderversie aan. Echt waar: zeer kort en bondig (en uiteraard om met je kinderen door te nemen)Harvard: Onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt.

Op Harvard loopt een uitvoerig onderzoek (van al meer dan 75 jaar) naar wat mensen gelukkig maakt. Zeer leerzaam! Voor diegenen die niet het hele filmpje wil kijken: skip dan naar 6 min 10.Geweldige video van Michelle Obama. Haar advies aan studenten over hoe succes te hebben in het leven. Zeker en vooral ook als het tegenzit. Om even te bekijken, stil te worden en aan zelfreflectie te doen. En deze video is niet alleen van toepassing op studenten.Getting things done (of vaak afgekort tot GTD). David Allen heeft een standaardwerk geschreven als het gaat om prioriteren, focus en het halen van doelen. Dit is een hele goede en leerzame samenvatting.Het Eisenhower-kwadrant is super-eenvoudig en het helpt mensen en (vooral) managers om focus te houden en prioriteiten te stellen.Hoe mensen structureel in staat zijn om focus te houden: de zondag routineAbsolute voorwaarde om vooruit te komen (en zeker niet stil te staan).